Stand van het OMS

Dag van het Schaap te Ermelo 6 juni 2009

Beste allemaal,

Het was een prachtige dag van het schaap! Als je dan op zo’n dag rondloopt en je ziet hoe de mensen genieten, hoe gezellig de sfeer is tussen de vele stamboeken die met hun mooiste schapen naar Ermelo zijn gekomen (er waren ca. 50 rassen), de standhouders veel bekijks hebben, er veel te zien en te leren was, kinderen zich vermaakten in de “lammetjesclub” (o.a. schaapschilderen), maar het bovenal een gezellige dag was, dan is alle drukte van het organiseren vergeten en is het genieten! We hebben al veel leuke berichtjes ontvangen van bezoekers, stamboeken en standhouders. Ook de pers heeft ruimschoots aandacht geschonken aan de Dag van het Schaap. We maken nog een bloemlezing van de artikeltjes, fotoos e.d. op internet; ik stuur t.z.t. de link aan jullie door.

Het was veel werk, maar we hebben een leuke club mensen en we zijn alweer super gemotiveerd voor de volgende Dag van het Schaap, in 2011……

Ons mooie Mergellandschaap was goed vertegenwoordigd! Met twee mooie schapen van Wim Harrewijn bij de rassenpresentatie, en met nog eens acht Mergellanders voor de demonstratie schaapknippen door Willem Eickmans.

Via deze link (kopieer in je browser) is een fragment van Omroep Gelderland over de Dag van het Schaap (met Willem) te zien.

http://www.youtube.com/watch?v=e-W4ZWa90BE


Dus heel veel dank aan Willem, Wim, Riek en Hans voor hun sfeervolle demonstratie.

Maar ook bijzonder veel dank aan Peer en zijn vrouw en aan Ingrid en dochter, die vanuit de stand bij de rassenpresentatie de bezoekers op leuke en deskundige wijze de bezoekers hebben geďnformeerd.

Ons mooie Mergallandschaap

PR.

Met dank aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben.

Het Bestuur